Chillplek op evenementen

Chillplek voor overprikkelde kinderen

Elk kind wil graag een evenement bezoeken, zeker wanneer veel vriendjes er naar toe gaan of ze een persoonlijke interesse hebben. Echter, op zulke grote evenementen zijn ook heel veel prikkels en daar kunnen kinderen met Autisme en HSP net wat minder goed mee omgaan omdat alles veel meer binnenkomt.

Wij bij Praktijk Ruggespraak weten nog goed hoe jammer het was als we of niet naar een dergelijk evenement konden gaan, of we een totaal overprikkeld kind met ons meesleepten en dat nog een paar dagen naweën had.
Conclusie: uiteindelijk had niemand het naar zijn zin.

Sinds 2017 is daar een oplossing voor: de Chillplek. Praktijk Ruggespraak organiseert tijdens evenementen een Chillplek waar kinderen die overprikkeld zijn even bij kunnen komen.

Wat is het?

De Chillplek is een prikkelluwe ruimte met vele afgeschermde plekjes maar ook met specifiek sensorische spelmaterialen. Wanneer je kind een koptelefoon nodig heeft of zich alleen maar even wilt terugtrekken; (bijna) alles kan. Een plek om even uit de drukte te stappen en tot rust te komen, zodat jullie er allemaal weer tegenaan kunnen en er met veel plezier op het evenement wordt teruggekeken.

Onze ervaring is dat hier heel blije kinderen, ouders, broertjes en zusjes, grootouders vandaan komen wanneer zij de Chillplek hebben bezocht. Met de Chillplek is het namelijk wél mogelijk om een evenement te bezoeken!

Gespecialiseerde begeleiding is aanwezig.

Hoe te boeken?

Voor meer informatie of het boeken van de Chillplek neem dan contact op met: h.zack@praktijkruggespraak.nl of bel even naar 06 46 216 894