Coaching en Begeleiding

Coaching

Weten wat je kind nodig hebt is iets waarvan ik altijd dacht dat ik het wel zou weten wanneer dat nodig zou zijn. Tenslotte is het mijn eigen kind en als moeder ken je die het beste. Totdat de diagnose Autisme werd gesteld. Hiermee kwam ik in een wereld met deskundigen en waar ik rondliep als de leek. Al gauw stond mijn leven in het teken van algemene voorlichtingsbijeenkomsten, adviezen en tips. Door de bomen zag ik niet altijd het bos meer.

Wanneer jij dit herkent kan coaching jou een uitkomst bieden. Alle vragen of twijfels kunnen we met elkaar bespreken. En er zijn geen foute manieren van opvoeden  er zijn alleen andere manieren van aanpak die een beter effect zullen hebben. Je meer rust geven en plezier, daarbij kan ik je helpen.

Je kunt mij meer over jouw kind vertellen over wat goed en niet goed gaat. Wat jij lastig vindt, waar je tegen aanloopt en natuurlijk waar jullie blij van worden. Zo gaan we puzzelen wat nu een manier kan zijn om je (weer) op weg te helpen. Belangrijk is dan dat we gebruik maken van wat al goed gaat en ieders talenten.

We gaan er gewoon vanuit dat je alleen tijdelijk wat ondersteuning kunt gebruiken maar zonodig kunnen we ook langer contact houden. Voor meer informatie over tarieven, klik hier.

 

kinderen    jongeren

Begeleiding

Soms heeft je kind hulp nodig om vaardigheden aan te leren dan kun je kiezen voor begeleiding. Bij begeleiding kun je denken aan hulp bij  het aanleren van bijvoorbeeld meer zelfredzaamheid, structuur, minder angst of betere sociale vaardigheden. Dit is ook voor jongeren mogelijk. Voor hen kan de begeleiding naast wat ik hierboven al noemde ook gaan over wat er bij zelfstandig wonen komt kijken, hun huiswerk/studie planning of invulling van vrije tijd. Ook daarin heb ik in de loop der jaren ruime ervaring opgedaan.

Aanpak

In een eerste gesprek bespreken we wat jullie als ouders en je kind zouden willen en al zelf gedaan hebben. Dan leren we elkaar ook een beetje kennen.begeleiding kind Wanneer het tussen ons klikt ga ik aan de slag om een plan van aanpak te maken waarna we die samen bespreken.

Met jullie kind werk ik daarna graag als eerste met het COACHEE spel. Dit is een veelzijdig spel met veel vragen die door de gegeven antwoorden juist die dingen naar boven brengt “waar de schoen wringt”. Dat is dan een goed uitgangspunt om verder mee te gaan.

Misschien wil je kind alleen meedoen aan een workshop Bakken en Babbels of Knutselen en Kletsen? Dat kan natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen, mail dan naar h.zack@praktijkruggespraak.nl. Voor meer informatie over prijzen, klik hier.

Vergoeding vanuit het PGB is mogelijk.