Voor wie?

ondersteuning jonge familieBij Praktijk Ruggespraak begeleid ik kinderen, jongeren en hun ouders en volwassenen met autisme of hoog gevoeligheid met verschillende vraagstukken. Ik ben er voor grote en kleine struikelblokken tot en met studiebegeleiding en het zelfstandig gaan wonen aan toe. Hiervoor heb ik twee varianten van ondersteuning: korte coachingsessies van 4 tot 6 gesprekken of een langer traject in de vorm van begeleiding.
Klik hier voor meer informatie.

Werkwijze

Mijn werkwijze is gericht op praktische oplossingen passend bij de situatie, jouw gezin en de mogelijkheden van het individu. Wij zoeken met elkaar naar nieuwe gedrags- en opvoedingsmogelijkheden. Ook bied ik ondersteuning bij het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Aan de basis van mijn werkwijze staan een aantal principes:

1. Het uitbouwen van talenten of sterke kanten van de persoon. Welke elementen kunnen we daaruit halen die in andere situaties ook nuttig zijn? Wat kan je wel? Bij begeleiding of coaching ligt vaak de focus op wat er niet goed gaat, en dat kan behoorlijk deprimerend zijn. Ik werk aan wat er niet goed gaat door te kijken naar wat er wel goed gaat en daar lessen uit te trekken.

2. Jouw levensstijl (en gezin). Niks zo vervelend als advies, methodes en begeleiding die in de theorie super klinken maar voor jullie niet haalbaar is vanwege een miljoen redenen. Jouw leven is het belangrijkst. Het heeft geen zin om zaken te bedenken die niet uitvoerbaar zijn: de obstakels blijven dan bestaan.

3. Zelfredzaamheid. Niet direct handig om te zeggen voor het betalen van mijn hypotheek, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je mij niet meer nodig hebt. Jij (en je kind) kunnen zich prima redden, de rust in het gezin is wedergekeerd en er is genoeg kennis en kunde aanwezig om elke situatie te navigeren.

Alle trajecten gaan in overleg met jou als ouder. Zodat je op de hoogte bent van de vorderingen, maar ook omdat je op die manier je kind kunt ondersteunen en helpen.

Hulp

Kortom, van opvoedkundige vragen m.b.t. autisme of HSP tot een langer durende begeleiding, het is mogelijk bij ‘Ruggespraak’. Het belangrijkste is dat de hulp past bij de situatie van jou en je zoon of dochter!
Elders op deze site stel ik mij graag persoonlijk aan je voor en vertel ik je het één en ander over mijn drijfveren en achtergrond.

Elders op deze site stel ik mij graag persoonlijk aan je voor en vertel ik je het één en ander over mijn drijfveren en achtergrond.

Tarieven en Contact