Voor wie?

ondersteuning jonge familieBij Praktijk Ruggespraak begeleid ik kinderen, jongeren en hun ouders met autisme of hoog gevoeligheid en hun ouders met verschillende vraagstukken. Ik ben er voor grote en kleine struikelblokken tot en met studiebegeleiding en het zelfstandig gaan wonen aan toe. Hiervoor heb ik twee varianten van ondersteuning: korte coachingsessies van 4 tot 6 gesprekken of een langer traject in de vorm van begeleiding.

Werkwijze

Mijn werkwijze is gericht op praktische oplossingen passend bij de situatie, jouw gezin en de mogelijkheden van je dochter of zoon. Wij zoeken met elkaar naar nieuwe gedrags- en opvoedingsmogelijkheden. Ook bied ik ondersteuning bij het aanleren van nieuwe vaardigheden, waarbij het streven altijd is dat je kind zoveel mogelijk naar eigen vermogen zelfredzaam wordt. Maar vooral dat jullie samen als gezin weer plezier met elkaar hebt!

Natuurlijk gaat dat in overleg met jou als ouder. Zodat je op de hoogte bent van de vorderingen, maar ook omdat je op die manier je kind kunt ondersteunen en helpen.

Hulp

Kortom, van opvoedkundige vragen m.b.t. autisme of HSP tot een langer durende begeleiding, het is mogelijk bij ‘Ruggespraak’. Het belangrijkste is dat de hulp past bij de situatie van jou en je zoon of dochter!

Elders op deze site stel ik mij graag persoonlijk aan je voor en vertel ik je het één en ander over mijn drijfveren en achtergrond.

Tarieven en Contact