Workshops en andere Ruggesteuntjes

Chillplek voor overprikkelde kinderen

Elk kind wil graag een evenement bezoeken, zeker wanneer veel vriendjes er naar toe gaan of ze een persoonlijke interesse hebben. Echter, op zulke grote evenementen zijn ook heel veel prikkels en daar kunnen kinderen met Autisme en HSP net wat minder goed mee omgaan omdat alles veel meer binnenkomt.

Wij bij Praktijk Ruggespraak weten nog goed hoe jammer het was als we of niet naar een dergelijk evenement konden gaan, of we een totaal overprikkeld kind met ons meesleepten en dat nog een paar dagen naweën had.
Conclusie: uiteindelijk had niemand het naar zijn zin.

Sinds 2017 is daar een oplossing voor: de Chillplek. Praktijk Ruggespraak organiseert tijdens evenementen een Chillplek waar kinderen die overprikkeld zijn even bij kunnen komen.

De Chillplek is een prikkelluwe ruimte met vele afgeschermde plekjes maar ook met specifieke spel- en friemelmaterialen. Wanneer je kind een koptelefoon nodig heeft of zich alleen maar even wilt terugtrekken; (bijna) alles kan. Een plek om even uit de drukte te stappen en tot rust te komen, zodat jullie er allemaal weer tegenaan kunnen en er met veel plezier op het evenement wordt teruggekeken.

Onze ervaring is dat hier heel blije kinderen, ouders, broertjes en zusjes, grootouders vandaan komen wanneer zij de Chillplek hebben bezocht. Met de Chillplek is het namelijk wél mogelijk om een evenement te bezoeken!

Gespecialiseerde begeleiding is aanwezig.

Voor meer informatie of het boeken van de Chillplek neem dan contact op met: h.zack@praktijkruggespraak.nl of bel even naar 06 46 216 894

Workshops

Tijdens de workshop praat ik met het kind over alles waar het kind maar over wilt praten. Het kan een begeleidende aard hebben als het kind ergens mee zit, of gewoon gezellig kletsen. Jij als ouder hebt dan een middag voor jezelf of voor je andere kinderen en jouw kind met Autisme of HSP heeft een leuke tijd in een omgeving zonder teveel prikkels en met professionele hulp.
De groepjes zijn expres klein gehouden (maximaal 3 kinderen) zodat het niet te druk wordt en elk kind aandacht krijgt.

Bakken en Babbels Workshop

Samen met je kind ga ik iets bakken. We lezen het recept, doen onze schorten om, pakken de bakspullen en wanneer we klaar zijn met mengen, kneden of beslag maken kan alles de oven in. Tijdens het bakken van onze heerlijke baksels doen we een spelletje en hebben we wat te drinken. De timer geeft aan wanneer ons baksel klaar is, even af laten koelen en dan kunnen we lekker genieten van wat we gemaakt hebben of je neemt ‘t mee naar huis. Dan kan je er ‘s avonds van genieten.

Knutsel en Klets workshop

In deze workshop gaan we iets moois en leuks maken. Lekker met je handen bezig zijn en dan is je mond ook vanzelf “bezig”. Eerst lezen we weer door wat we gaan doen , wat we nodig hebben, pakken de knutselspullen, misschien hebben we nog een schort nodig en dan gaan we aan de slag. Het knutselen wisselen we af met een spelletje en wat te drinken. Wanneer we uitgeknutseld zijn krijg je natuurlijk je eigen werkje mee.

Voor tarieven, klik hier.

Inloopspreekuur

Loop je soms tegen zaken in de opvoeding van jouw Autisme of HSP kind aan en wil je even sparren over hoe je hiermee om kan gaan? Dan is het inloopspreekuur van Praktijk Ruggespraak iets voor jou! Heb je een specifieke vraag of wil je je hart even luchten: het kan allemaal onder het genot van een kopje koffie of thee. Gewoon, informeel en zonder poespas.
Elke 1e zaterdag van de maand (m.u.v. augustus) kun je bij mij terecht van 10:30 tot 12:30 in Grand Café Turf, Gedempte Turfhaven 19, 1621 HC Hoorn. Een gesprek kost €10,= en dat is natuurlijk met koffie of thee, want daarmee praat het nu eenmaal makkelijker.

Huiskamerbijeenkomsten

Heb je het gevoel dat de mensen om je heen niets begrijpen van jouw ervaringen als ouder met een kind met Autisme of HSP? En wil je soms zonder alles hoeven te verklaren en jezelf te verdedigen je verhaal kwijt? Of tips van andere ouders horen, gewoon even ervaringen uitwisselen en weer energie op doen? Kom dan naar de huiskamerbijeenkomst. Elke keer hebben we een thema wat aansluit op waar jij tegen aanloopt. Je kunt dus op adem komen in een huiselijke zetting en je verhaal kwijt met een kop koffie/thee en koekje er bij. En omdat ouders van kinderen met autisme of HSP ook sterk en positief zijn zal humor zeker niet ontbreken op zo’n avond.

De bijeenkomst is 1x per 6-7 weken en gaat door wanneer er min. 3 ouders zijn. Aanmelden kan via h.zack@praktijkruggespraak.nl