Begeleiding

begeleiding

Soms heeft je kind hulp nodig om vaardigheden aan te leren dan kun je kiezen voor begeleiding. Bij begeleiding kun je denken aan hulp bij  het aanleren van bijvoorbeeld meer zelfredzaamheid, structuur, minder angst of betere sociale vaardigheden. Dit is ook voor jongeren mogelijk. Voor hen kan de begeleiding naast wat ik hierboven al noemde ook gaan over wat er bij zelfstandig wonen komt kijken, hun huiswerk/studie planning of invulling van vrije tijd. Ook daarin heb ik in de loop der jaren ruime ervaring opgedaan.

Aanpak

In een eerste gesprek bespreken we wat jullie als ouders en je kind zouden willen en al zelf gedaan hebben. Dan leren we elkaar ook een beetje kennen.begeleiding kind Wanneer het tussen ons klikt ga ik aan de slag om een plan van aanpak te maken waarna we die samen bespreken.

Met jullie kind werk ik daarna graag als eerste met het COACHEE spel. Dit is een veelzijdig spel met veel vragen die door de gegeven antwoorden juist die dingen naar boven brengt “waar de schoen wringt”. Dat is dan een goed uitgangspunt om verder mee te gaan.

 

Misschien wil je kind alleen meedoen aan een workshop Bakken en Babbels of Knutselen en Kletsen dat kan natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen, mail dan naar h.zack@praktijkruggespraak.nl. Heb je meer behoefte aan een korter traject, kijk dan even bij ‘Coaching’. Voor meer informatie over prijzen, klik hier.