Over mij

Hélène Zack

Mijn naam is Hélène Zack en ik ben behalve moeder van kinderen met autisme en HSP ook Kindercoach.

Toen mijn kinderen klein waren, kreeg ik soms heel handige maar vaker te algemene adviezen. Met die goedbedoelde algemene adviezen konden wij niet aan de slag omdat ze niet op ons van toepassing waren. Daarnaast paste het ook niet bij mij als persoon. En wat mij veel verdriet heeft gedaan is dat de nadruk naar mijn idee te vaak lag op alles wat zij niet konden. En dat terwijl zij zulke prachtige kinderen waren. Ik vind namelijk dat je autisme hébt en niet bént! Je bent meer dan dat stempel. Ik heb dus met veel vallen en opstaan geleerd.

Even doorspoelen naar wat jaren geleden: door al het puzzelen van vroeger en het vallen en opstaan wilde ik meer de diepte in duiken. Ik besloot weer te gaan studeren. Mijn ervaringsdeskundigheid is een goede basis, maar ik wilde meer kennis over de ontwikkeling en psychologie van kinderen.  Eerst koos ik voor iets algemeens met certificaten Psychologie aan de Open Universiteit maar de kinderen bleven me trekken. Ik ging mijn passie achterna en volgde HBO Kinder- en Ontwikkelingspsychologie. Waarna ik bedacht dat kinderen natuurlijk nooit los van hun ouders gezien kunnen worden dus volgde ik Basis Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleiding aan de Hogeschool van Utrecht. Om uiteindelijk af te ronden met een HBO Kindercoach opleiding.

Wat ik  heel graag zou willen is dat het verkeerde beeld wat er over autisme en HSP bestaat verandert. Dat wil ik doen door ouders en kinderen te ondersteunen met coaching, begeleiding, huiskamerbijeenkomsten en ook door te bloggen en lezingen te geven.

jongerenkids zoeken