Over mij

Hélène Zack

Mijn naam is Hélène Zack en ik ben behalve moeder van kinderen met autisme en HSP ook Kindercoach.

Toen mijn kinderen klein waren, kreeg ik soms heel handige maar vaker te algemene adviezen. Met die goedbedoelde algemene adviezen konden wij niet aan de slag omdat ze niet op ons van toepassing waren. Daarnaast paste het ook niet bij mij als persoon. En wat mij veel verdriet heeft gedaan is dat de nadruk naar mijn idee te vaak lag op alles wat zij niet konden. En dat terwijl zij zulke prachtige kinderen waren. Ik vind namelijk dat je autisme hébt en niet bént! Je bent meer dan dat stempel. Ik heb dus met veel vallen en opstaan geleerd.

Even doorspoelen naar wat jaren geleden: door al het puzzelen van vroeger en het vallen en opstaan wilde ik meer de diepte in duiken. Ik besloot weer te gaan studeren. Mijn ervaringsdeskundigheid is een goede basis, maar ik wilde meer kennis over de ontwikkeling en psychologie van kinderen. Eerst koos ik voor iets algemeens met certificaten Psychologie aan de Open Universiteit maar de kinderen bleven me trekken. Ik ging mijn passie achterna en volgde HBO Kinder- en Ontwikkelingspsychologie. Waarna ik bedacht dat kinderen natuurlijk nooit los van hun ouders gezien kunnen worden dus volgde ik Basis Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleiding aan de Hogeschool van Utrecht. Om uiteindelijk af te ronden met een HBO Kindercoach opleiding.

Mijn missie

Mijn doel is het verkeerde beeld wat er over Autisme en HSP bestaat veranderen. Mensen met Autisme en HSP zijn prachtige mensen die ons ontzettend veel kunnen leren doordat zij de wereld en het leven anders ervaren. Ik heb vaak diepe gesprekken met mijn nu volwassen kinderen over motivatie voor keuzes die ze maken, hoe ze omgaan met werk of studie, relaties en meer. Wanneer je de sleutel vindt die jouw kind nodig heeft om op te bloeien en alles uit het leven te halen dat zij er uit willen halen, dan houdt niks hen meer tegen.

Het veranderen van het beeld dat bestaat over mensen met Autisme en HSP doe ik door ouders en kinderen te ondersteunen. Je kan bij mij terecht voor coaching, begeleiding en huiskamerbijeenkomsten. Daarnaast blog ik en geef ik lezingen.

jongerenkids zoeken