Coaching

coaching praktijk ruggespraak
Weten wat je kind of partner nodig heeft is iets waarvan ik altijd dacht dat ik het wel zou weten wanneer dat nodig zou zijn. Tenslotte is het mijn eigen kind of levenspartner en die ken je het beste. Totdat de diagnose Autisme werd gesteld. Hiermee kwam ik in een wereld met deskundigen en waar ik rondliep als de leek. Al gauw stond mijn leven in het teken van algemene voorlichtingsbijeenkomsten, adviezen en tips. Door de bomen zag ik niet altijd het bos meer.

Wanneer jij dit herkent kan coaching jou een uitkomst bieden. Alle vragen of twijfels kunnen we met elkaar bespreken. En er zijn geen foute manieren, er zijn alleen andere manieren van aanpak die een beter effect zullen hebben. Die je meer rust en plezier. geven.

Jongeren coach of begeleid ik ook en omdat zij vaak al kind af zijn maar nog niet helemaal volwassen, zijn alle onderstaande diensten van toepassing. Het kan zijn dat ze hulp met huiswerk of routines nodig hebben, maar ook al bezig zijn met relaties en stressmanagement. Neem contact met me op als je een specifiek traject zoekt of hulp wilt bij voorbeelden die niet genoemd worden: we komen er altijd uit.

Kinder- en gezinscoaching

Wanneer je alleen tijdelijk wat ondersteuning kunt gebruiken dan past het coachingpakket het beste bij je.

Coaching is op een kortere samenwerking ingericht, denk aan 4 tot 6 gesprekken. We houden het op een enkele situatie of bepaald gedrag en kijken naar specifieke handvaten.

Je kan hierbij denken aan het maken van een ochtend- of avondroutine, hoe je je prettig kan voelen met veel mensen om zich heen (school, verjaardagen, sportclubs etc.), wat je in vakanties het beste als routine kan implementeren of aanhouden, of wat je kan doen als je overprikkeld bent. Uiteraard zijn er nog legio andere situaties te bedenken, maar nu weet je een beetje of coaching wat voor jullie is.

Uiteraard is dit voor jongeren ook mogelijk. Denk in dat geval aan een schema opzetten voor het leren voor toetsen, hoe kunnen we de middelbare school voor jullie laten werken (wat zijn opties voor begeleiding op school bijvoorbeeld), een routine voor wanneer ze uit school komen en er huiswerk gedaan moet worden etc.

volwassenen coaching praktijk ruggespraak

Jongeren- en volwassenencoaching

Zoals je ziet coach ik voornamelijk kinderen, maar ook volwassenen met Autisme of HSP kunnen bij mij terecht voor een extra steuntje in de rug. We werken dan iets anders (geen spellen bijvoorbeeld) maar het doel is hetzelfde: er uithalen wat er in zit zodat je een leven kan leiden waar je blij van wordt.

Wij bieden 2 soorten trajecten aan

Traject 1: Meer rust en minder stress bij Autisme

Hier kijken we naar wat jouw persoonlijke stresssignalen zijn en hoe die veroorzaakt worden. Nadat we dat in kaart hebben gebracht gaan we focussen op hoe je de balans vinden en een (sensorische) overload voorkomen.

Traject 2: Betere relaties

Een mens heeft ontzettend veel relaties in zijn/haar leven: een partner, op het werk, met de kinderen, vrienden, buren, ouders, andere familie; maar soms kan het wat lastig zijn die te navigeren. In dit traject gaan we kijken naar wat er nodig is voor een goede relatie: wat kunnen verwachtingen van anderen zijn binnen elke soort relatie, wat zoek je zelf en hoe onderhoud je een goede relatie?

Voor het inplannen van een gesprek kan je een mailtjes sturen naarh.zack@praktijkruggespraak.nl. Hier kan je de tarieven bekijken.

Ook kinderen of volwassenen met autisme of kinderen/volwassenen met een PGB kan ik een stapje verder helpen zodat ze weer goed in hun vel zitten!