Nieuws

7th of juni 2019 07:45 PM Link
Vaak gaat aan een periode van rust zoveel hectiek vooraf. Zo jammer. Dan begin je volledig gestresst aan de vakantie.
Drukte en onoverzichtelijkheid maken van deze tijd voor hoog sensitieve kinderen of kinderen met autisme een boze of verdrietige periode.
Wanneer ze hierdoor niet slapen of uit hun dak gaan neem dit dan niet persoonlijk op.
Help hen met rust inbouwen, zonodig uittekenen hoe de komende tijd er uit gaat zien. Zodat zij weten wat zij kunnen verwachten en dingen dus voorspelbaarder kunnen zijn.
Kost jou wat extra tijd, ja....maar levert je heel wat meer op. Een relaxt en blij kind. Daar word jezelf toch ook blij van?
Message image
7th of maart 2019 11:26 PM Link
Hoogsensitiviteit=hooggevoelig= Een intense verwerking en sensorische sensitiviteit. Vandaag dag 1 gehad met veel interessante wetenschappelijk onderbouwde informatie. Morgen is één van de onderwerpen; ontwikkelingspsychologie. Daar weer over leren maar nu in het licht van hoogsensitiviteit! Ik heb er zin in.
Message image
3rd of november 2018 11:50 AM Link
Nog tot 12:30 kun je voor al je opvoedvragen langskomen bij het Inloopspreekuur in café Loft der Zotheid in Hoorn.
Message image
4th of oktober 2018 09:12 PM Link
Wow, wat een dag!! Zoveel geleerd vandaag. In de training Rots en Water was vandaag het thema Water. Dit staat voor bijvoorbeeld als water zijn oftewel meebewegen. Dat vraagt ook van je dat je weet waar je grenzen liggen. Wat accepteer je wel, wanneer en hoe? En van wie?
En dat allemaal in spel uitgespeeld. Want met uitgekiende spellen kom je daar achter. Hoe blijf jij trouwens dicht bij jezelf of kom je weer terug bij jezelf? Was een opdracht. Focus is hierbij heel belangrijk en "gronden" ook.
Rots heb je nodig want als rotsvaste overtuiging dat je het waard bent om van jezelf te houden. Water heb je o.a. nodig voor vriendschap en om te delen. Maar niet ten koste van jou als waardevol mens.
Voor kinderen zijn wij als volwassenen hun rolmodel. Van ons kijken zij af hoe je je in het leven gedraagt. Hoe je voor jezelf en anderen zorgt.
Ik weet ook wel dat dit geen gloednieuwe inzichten zijn. Maar met de training van Rots en Water heb ik een concrete methode om kinderen die hier moeite mee hebben op weg te helpen. Wat ik daar zo mooi aan vind is dat zij daar een levenlang plezier van zullen hebben. En daar word ík blij van!
Message image
4th of oktober 2018 07:43 AM Link
Terug van weggeweest! Overmorgen is het weer de eerste zaterdag van de maand!! Het Inloopspreekuur in café Loft der Zotheid, Nieuwe Noord 12 in Hoorn voor alle vragen over opvoeding. En speciaal wanneer je een vraag hebt over je kind met autisme of hoog gevoeligheid. Kom dus langs tussen 10:30-12:30, met een kop koffie er bij praten we er samen over.
Message image
3rd of oktober 2018 08:18 PM Link
In mijn jeugd waren de boeken niet aan te slepen voor mij daarom maakten mijn ouders mij gelukkig al snel lid van de bieb! Zalige uurtjes had ik met De Vijf van Enid Blyton of de Dolle Tweeling. De regen op de ruiten en een snorrende kachel. Één van mijn liefste jeugdherinneringen.
Wat een rijkdom is taal. Wanneer je als kind leert houden van lezen verrijkt dit ook je gevoelsleven. Goed kunnen verwoorden wat je denkt en voelt maakt onderling begrip makkelijker. Wegdromen in een boek maakt je wereld groter en je fantasie oneindig. Daarom is lezen belangrijk.
Met het thema Vriendschap kun je leren over hoe anderen ook leren vertrouwen op vrienden en zichzelf.
3rd of oktober 2018 07:56 PM
Vandaag was mijn eerste trainingsdag van de cursus Rots en Water. Dit ging over in je kracht staan. Hoe doe je dat? Kun je voelen wanneer je dit doet en wanneer niet? Wat voel je dan? Erg belangrijke dingen voor kinderen om over jezelf te weten. Zo kun je meer zelfvertrouwen opbouwen. Maar het gaat ook over je grenzen voelen en aangeven. Al met al was het een pittige dag!
Morgen is het hoofdonderwerp water. Oftewel meebewegen. Want kracht tegen kracht kan een patstelling opleveren of ruzies. Maar hoe doe je dat meebewegen dan zonder over je eigen grens te gaan of over je heen te laten lopen?
29th of augustus 2018 08:16 AM Link
Meer kennis leidt tot meer begrip. Ik hoop dat deze poster dit effect heeft.
Te vaak worden ouders van kinderen met autisme nog afgerekend op hun opvoedmethode. Dit door opmerkingen van mensen die juist niet worden gehinderd door (enige) kennis en die menen hen te mogen bekritiseren.
Message image
16th of augustus 2018 08:00 PM Link
De vakantie schiet voor veel kinderen al weer op. Ben je het als ouders al zat of geniet je er juist nog van?
Met voorbereiden op het nieuwe schooljaar kun je het beste op tijd beginnen. Ik neem voor het gemak aan dat je de schoolspullen al samen hebt aangeschaft. Het kaften van de boeken deden we hier altijd samen. En dat saaie klusje werd heel gezellig met een pot thee, koekjes en gezellige muziek.
Na het kaften keken we bij elk vak welke methode werd gebruikt om belangrijke zaken in het boek aan te geven. Want om het onoverzichtelijk te maken worden er vooral veel verschillende manieren door elkaar gebruikt. Dit maakt het voor kinderen met autisme soms wel heel lastig; je verwacht uit het ene boek die manier en wordt dan in het andere boek verrast met een compleet andere manier. Denk aan;
--Dik gedrukte woorden
--In de kantlijn trefwoorden
--Schuin gedrukte woorden
--Samengevat in een klein kader (meestal groen)
--Samenvatting aan het eind van de paragraaf (meestal op
een andere pagina)
Kortom de schoolboeken komen weinig overeen. Wel zo fijn dat jij er bent om je kind een steuntje in de rug te geven. Zodat er niet onnodige tijd verloren gaat en stress verhoogt met het herkennen van het gehanteerde systeem in die eerste weken. Het is al spannend genoeg!
Message image
7th of augustus 2018 10:45 PM Link
Pfff, wat een dag gisteren. Warm of liever gezegd heet!! Dus niet veel kinderen, en dat was te verwachten naarmate het weerbericht steeds hogere temperaturen meldde. Daarbij kwam dat de locatie net naast het evenemententerrein niet de beste plek was. Dit wordt een bespreekpunt voor de volgende keer. Waar ik natuurlijk meteen al op pad voor ben gegaan. En hier hebben wij dus o.a. van geleerd.
Maar...de kinderen die er met hun ouders waren, waren heel blij met de Chillplek. Dat de mogelijkheid er was, het begrip, het niet uit te hoeven leggen, de veiligheid.
Ze bleven niet lang want daarvoor hadden zij teveel last van de warmte. Maar het oplichten van hun ogen bij het zien, horen en ervaren van de mogelijkheden van onze Chillplek dát is waar we het voor doen!!
Vanaf deze plek wil ik mijn lieve man, Niels, mijn lieve zoon Thomas, mijn live schoonmoeder en álle sponsoren heel hartelijk bedanken. Want deze plek voor kinderen met autisme, hoog sensitiviteit, ADHD of andere oorzaak van overprikkeldheid is voor mij heel belangrijk om van de grond te krijgen. Ik geloof hier in. Daarom ben ik zo blij en dankbaar met al deze lieve mensen. En waar ik ontzettend trots op ben. Want dit idee kan ik bedenken maar dat anderen zich hier ook voor willen inzetten dat maakt mij stil. Dank jullie wel!
Message image
6th of augustus 2018 05:16 AM
Het is zover!! Even ontbijten en dan op pad.
CHILLPLEK op de Landbouwdag
3rd of augustus 2018 12:10 PM Link
De Chillplek!!! Leuk!! Spannend!! Nog even naar...en oh ja, die ook nog bellen..., en oh jee, bijna vergeten die nog even mailen...Dit printen..dat inpakken...poster ophalen...beachflags op halen..Brrr mijn hoofd loopt om!
Ken je dat gevoel? Niet alleen kinderen die autisme hebben of hoog gevoelig zijn houden van overzicht.Wat ben ik nu blij met m'n lijstjes!
Nog 3 dagen; dus we tellen af! 3..2..1.. en starten!
Message image
3rd of augustus 2018 11:52 AM Link
We tellen af nog 3 dagen!
Zulke publiciteit is nodig. Hartstikke bedankt, Hanneke Tinor-Centi
Message image
31st of juli 2018 05:34 PM Link
Afscheid van een blij kind. Ben ik verrast met een lief zelfgemaakt cadeau
Message image
29th of juli 2018 01:03 PM Link
Vakantie! Heel veel kinderen zijn er hartstikke blij mee. Alleen kinderen die structuur hard nodig hebben weten zich vaak geen raad met de zee aan vrije tijd.
---Je kunt ze op weg helpen door de dag en week in te delen.
---Per dagdeel kun je hierop aangeven wat er te gebeuren
staat.
---Bespreek wat zij en jullie als ouders dan willen en vul dit in.
---Zet er een begin- en eindtijd bij. En voor momenten dat je
kind niet weet wat hij kan gaan doen kun je een een lijstje
van activiteiten maken, eventueel aangevuld met plaatjes,
waaruit je kind kan kiezen.
Overzichtelijkheid en herkenbaarheid is belangrijk. Gebruik van plaatjes kan dan handig zijn. Ook van degene die aan de activiteit mee gaan doen of misschien het vervoermiddel wat je gebruikt (fiets, auto, bus, trein etc.) Wil je een meer gespecificeerde tip voor jouw kind met autisme of hoo gevoeligheid? Laat het me dan even weten, ik help je graag.
Message image
27th of juli 2018 05:26 PM Link
Superleuk!! Muisje Sensitief sponsort de Chillplek weer mee. Zij heeft zulke prachtige spelmaterialen. Dank je wel, Elline.
Message image
26th of juli 2018 04:27 PM Link
Ik heb een particuliere gift voor de Chillplek ontvangen. Daar ben ik hartstikke blij mee! Zo lief! Ontzettend bedankt (ik mocht geen namen noemen), lieve gevers. Hier kan ik specifieke spelmaterialen voor in de Chillplek kopen. Nog 11 dagen en dan is het zo ver.
Message image
25th of juli 2018 10:47 AM Link
Net een radio-interview gehad over tenten voor de Chillplek met June Hoogcarspel van RTV NH. Net als vorig jaar helpen zij graag mee. Ik ga duimen dat het lukt!!
Message image
21st of juli 2018 03:40 PM Link
Autisme accepteren=mensen accepteren. Ieder op zijn eigen manier met ieders eigen-aardigheden
21st of juli 2018 11:29 AM Link
De 2e editie van de Chillplek staat dit jaar op Landbouwtentoonstelling in Opmeer op nr. 22
We hebben er weer zin in!!
En wat bof ik met Hanneke Tinor Centi van HT-C-Communicatie en Marketing. Want zij is weer bereid om de publiciteit voor haar rekening te nemen. Nu is zij bezig met een pracht persbericht voor heel veel redacties. Dus hou jullie kranten en online nieuws in de gaten.
Message image
16th of juli 2018 08:00 PM Link
Bíjna zomervakantie.Planning is alles en dat is vast iets dat jullie met de kinderen zullen herkennen.

Voorbereiding op de reis en de vakantie met je kind kan heel gezellig zijn door bijvoorbeeld samen al plannen te maken wat je kunt gaan doen daar. Ik geef je alvast wat tips.
Voor vertrek kun je alvast op internet bekijken hoe jullie plek er uitziet. Dan is er herkenning wanneer je aankomt.
En je kunt gezellig samen al wat vakantie inkopen doen b.v. drinken voor onderweg.
Heb je echt nog wat nieuws nodig zoals een zwembroek of waterschoenen koop die voor hen op tijd en laat ze deze alvast aan doen. Dan is het niet te nieuw voor hen tijdens de vakantie.

Zo zijn zij van te voren betrokken bij de vakantie en dit geeft je de mogelijkheid om ze steeds alvast een beetje voor te bereiden.
Message image
23rd of oktober 2017 03:31 PM Link
Komend weekend gaan we weer over op de wintertijd. Zelf heb ik met deze wisseling minder moeite dan met die naar zomertijd. Dat vind ik ongeveer een week echt lastig, hoor. Gelukkig gaan we een uurtje terug, dus hebben we een langere dag maaarrr... Je kind dat snel overprikkeld is kan uit z'n doen raken door deze wisseling van hun ritme.
Niet leuk voor je kind én voor jou.
Voorbereiding is het halve werk, dus aan de slag dan maar. Hieronder heb ik enkele tips, kijk wat bij je kind past, misschien herken jij ze al maar even in de herhaling op een rijtje kan nooit kwaad.
--Zet nu alvast elke dag de klok 5-10 minuutjes terug.
Hierdoor kan jouw kind gelijkmatiger wennen.
--Gelijk veel licht helpt om wakker te worden maar misschien is dat voor
jouw kind te veel van het goede. Is een lichtwekker iets voor je kind?
Hierdoor gaat het wakker worden gelijkmatiger.
--Is het te vroeg licht in hun slaapkamer? Misschien kun je verduisterings
(rol)gordijnen gebruiken.
--Maak gebruik van een picto of speelklok waarop de wijzers
staan dit in combinatie met z'n eigen klok laat zien wanneer je
kind uit bed mag.
--Het spreekt eigenlijk geheel voor zichzelf maar volg vooral
gewoon de vaste rituelen bij het slapen gaan. De
voorspelbaarheid geeft nu eenmaal rust.

Succes en heb je nog meer tips. Zet deze er dan vooral bij dan delen we onze kennis!
Message image
5th of oktober 2017 09:01 PM
Lieve mensen, helaas kan ik wegens familie omstandigheden komende zaterdag geen Inloopspreekuur houden.
19th of september 2017 11:22 PM Link
En dan heb je ook nog eens zoveel zintuigen. Dus wanneer die allemaal snel overprikkeld zijn....
Message image
19th of september 2017 11:06 PM Link
Interessant en zeker de moeite waard
Message image
19th of september 2017 09:08 PM Link
Yess!!! 100 vind-ik-leuks. Dank jullie wel. Op naar de volgende honderd(en). In de tussentijd zal ik mij nog meer in zetten voor een positievere beeldvorming en juiste hulp voor gezinnen en jongeren met autisme of HSP! Helpen jullie mee?
6th of september 2017 07:58 PM Link
Hoe kan jouw kind op het voortgezet onderwijs zicht krijgen op de diverse lesmethoden? Herken je de verwarring bij je kind wanneer in het ene boek gebruik wordt gemaakt van kaders om belangrijke info te benadrukken en het andere lesboek dat juist niet doet maar dan (voor het kind random) in de tekst dik gedrukte woorden gebruikt om datzelfde aan te geven?
Verwarring alom bij kinderen die alles maar op één manier willen of die snel overprikkeld zijn.
Kijk samen met je zoon of dochter eens de lesboeken door. Elk lesboek hanteert zo dus zijn eigen methode om aan te geven welke info van een les of bladzijde onthouden moet worden.
Ik ging samen met mijn kinderen alle boeken door en gaf aan hoe zij de belangrijke info konden vinden. Samen bedachten wij dan een manier om die info te ordenen. Bijvoorbeeld als samenvatting of een lijstje.
In ieder geval een manier die bij hun paste.
Scheelt straks allemaal extra stress bij toetsen. Succes!
Message image
5th of september 2017 07:58 PM Link
Zomaar een gedachte:
Je bént een kind/jongere en je hébt een aandoening.
Die aandoening wordt stoornis genoemd; zoals in autisme spectrum stoornis.
Ik hoor van een kind het volgende;
"Dan ben ik dus gek of zo! Het heet toch stoornis dus gestoord, en gestoord is gek!"
Dát werkt nou niet echt mee om een positief zelfbeeld of zelfvertrouwen te krijgen.
Zou de benaming Autisme Spectrum Aandoening niet net zo goed de lading dekken? Is wel veel minder stigmatiserend!
Wat vinden jullie? Dat zou ik echt heel graag van jullie willen weten omdat de pijn van dit kind mij erg raakt.
Message image
4th of september 2017 07:57 PM Link
Nu met de start van het schooljaar voor het noordelijke deel van Nederland is de zomervakantie echt voorbij. Op de valreep enkele tips voor hoog gevoelige kinderen want er komt nogal wat op hun af zo aan het begin van een nieuw schooljaar.

Geef ze wat extra rust zo die eerste week. Nog geen speelafspraakjes of clubjes of zo. Want het verwerken van alle (nieuwe) prikkels kost een boel energie.
Het verwerken kan op verschillende manieren maar wanneer jouw kind huilbuien heeft, juist stil is of erg boos is kan het jouw hulp wel gebruiken.
Met jonge kinderen kun je misschien situaties van school met (lego)poppen naspelen. Op die manier kun je je kind ook helpen om anders met een situatie om te leren gaan.
Voor wat oudere kinderen helpt het om over de lastige situaties te praten en jouw eigen ervaringen en trucjes te vertellen.
Als je kind een beelddenker is "teken" dan het gesprek.
Schrijf bijvoorbeeld de uitgangssituatie op en hoe je zou willen dat die eindigt of hoe die geëindigd is. Daartussen schrijf je de verstorende factoren op. Zo kun je iets inzichtelijk maken.
Tenslotte kun je samen met je kind kijken hoe dit eventueel anders kan.
Message image
3rd of september 2017 07:58 PM Link
Voor mijzelf is nu een nieuw jaar begonnen. Omdat je eigenlijk met op vakantie gaan even afstand neemt. Een duidelijke scheidslijn in het jaar.
Wat mij betreft is na de vakantie dus een nieuwe start, meer dan na die hectische feestdagen. Dan is er al helemaal geen tijd voor reflectie of even naar je leventje te kijken en stil te staan bij hoe je de dingen doet.

Nou daarom dus, een nieuwe start voor mijn gevoel; met nieuwe inzichten opgedaan in de vakantie. En voornemens die uitgevoerd gaan worden.
En voor de kinderen die starten in een nieuwe groep, misschien een nieuwe club: heel veel plezier met deze nieuwe start zo midden in het lopende kalenderjaar!
Message image
2nd of september 2017 05:17 PM
Ik ben deze week naar een training van Brain Blocks geweest. Wat was dat leuk. Zeker iets waar ik graag mee ga werken.
Dit is een methode om de communicatie met kinderen met autisme en hun omgeving te verbeteren.
Zo'n leuke en positieve methode. We willen natuurlijk allemaal graag begrepen worden en kinderen met autisme willen ons ook zo graag beter begrijpen.
Waarom doen we zoals we doen en hoe kunnen wij dat begrip voor elkaar dan voor elkaar krijgen?
Dat is in een notedop het doel. De methode legt uit hoe kinderen met autisme denken en hoe mensen zonder autisme denken. Daarvoor wordt o.a.gebruik gemaakt van houten blokjes, bolletjes en staafjes om zo visueel te maken hoe de 2 verschillende breinen werken. Zo wordt inzichtelijk gemaakt waar de knelpunten in verwerking van informatie, reacties en gedrag zitten en hoe deze ontstaan.
Meer info kun je bij mij krijgen en natuurlijk wil ik je graag helpen om je kind met deze methode beter te begrijpen. Wat ook handig is is dat we dit dan ook aan leerkrachten van je kind en/of familie uit kunnen leggen.
Lijkt dit je wat? Neem dan gerust even contact met mij op.
2nd of september 2017 11:24 AM Link
WAT?
Loop je soms tegen zaken in de opvoeding van jouw Autisme of HSP kind aan en wil je even sparren over hoe je hiermee om kan gaan? Dan is het inloopspreekuur van Praktijk Ruggespraak iets voor jou! Heb je een specifieke vraag of wil je even luchten: het kan allemaal onder het genot van een kopje koffie of thee. Gewoon, informeel en zonder poespas.

WAAR?
Loft der Zotheid (Nieuwe Noord 12) in Hoorn.

KOSTEN?
€10 per gesprek
Event https://www.facebook.com/events/1627771527280422/
Inloopspreekuur
WAT? Loop je soms tegen zaken in de opvoeding van jouw Autisme of HSP kind aan en wil je even sparren over hoe je hierme...
1st of januari 1970 01:00 AM
2nd of september 2017 10:48 AM Link
Gezellig met de deuren open en goede achtergrondmuziek bij Café Loft der Zotheid voor het eerste Inloopspreekuur van het nieuwe seizoen. Elke 1e zaterdag van de maand: dat onthoudt makkelijker
Message image
1st of september 2017 07:45 PM
Een nieuw seizoen, een nieuwe start en een nieuwe datum voor het inloopspreekuur. Vanaf nu kun je elke 1e zaterdag van de maand bij mij langskomen in café Loft der Zotheid om 10:30 t/m 12:30 voor advies, een goed gesprek of gewoon voor de koffie. Tot morgen!
10th of augustus 2017 08:00 PM Link
Ruggesteun: Ik droomde vroeger niet wat mijn kinderen later moesten worden. Geen interessante banen of hoge functies of zo. Nu bedoel ik niet dat ik hen niet het beste gunde maar wat zij zouden bereiken kon alleen wanneer dat henzelf gelukkig zou laten voelen. Ik liet het dus los. En ja, natuurlijk oefende ik de sommen enz. maar wat ik niet kon doen was hen iets laten worden waar niet hun hart lag. Daarom vertrouwde ik op mijn kinderen om hun eigen wensen en dromen te volgen. Tenslotte geniet ieder op zijn eigen manier.
Message image
3rd of augustus 2017 08:00 PM
Ruggesteun: Soms werd ik helemaal dol van alle goedbedoelde adviezen van familie en hulpverleners. Natuurlijk was ik blij dat zij met mee dachten alleen gingen die adviezen vaak totaal tegen mijn gevoel in. Oegrr. Ik weet wel dat ik zelf ook de wijsheid niet in pacht heb maar om nou helemaal tegen mijn gevoel in te gaan dat ging mij nogal ver.
Daarom vertrouw op jezelf, op je eigen intuïtie.
2nd of augustus 2017 08:27 PM Link
30th of juli 2017 07:55 PM Link
Zo, dat was nou nog eens een discussie deze week over de campagne van SIRE. Ik heb het met verbazing gevolgd. Jij ook? Gaat het bij opvoeden er niet om dat je kijkt waar je kind behoefte aan heeft? Dat weet jij als vader of moeder toch het beste?
Bij de ene is dat rustig zitten en alles op een rijtje zetten en de andere doet dit door te ravotten en op die manier alles te ordenen.
Het gaat niet om generaliseren maar om het kind als individu. Daar worden ze sterker van en komen zij tot hun recht.
Message image
29th of juli 2017 07:00 AM Link
Leuke plannen voor dit weekend?
Message image
28th of juli 2017 08:00 PM Link
Ruggesteuntje: Gisteravond zat ik eens te bedenken wat ik mee moet nemen voor vakantie. Ken je 'm nog?
Ik ga op vakantie en neem mee.....

Iets vertrouwds en bekends voor je kind met autisme of hsp. Dat geeft een veilig gevoel. Die weten we allemaal. Maar wat neem jij dan mee?

--Een pyama die je kind al 2 dagen draagt? Die ruikt naar
hem/haar.
--Hun hoofdkussen met sloop waar zij voor vertrek nog op
geslapen hebben?
--De kleding die zij de vorige dag schoon aantrokken?
Wat ruikt naar jezelf naar het moment dat je nog thuis was is herkenning. En het scheelt jou in de was 😉

--Eigen bestek en beker voor het herkenbare mondgevoel?
--Eigen bord, dan zie je onder dat vreemde eten iets bekends.
Misschien een ideetje voor een meer ontspannen sfeer tijdens het eten.

--Al aan oordopjes gedacht tegen vreemde geluiden of lawaai op
de camping?
--Spelletjes waar je kind alleen mee kan spelen? Bij
www.SmartGames.eu vind je heel divers solo-spel.
25th of juli 2017 08:00 PM Link
Prikkelarme kermismiddagen, daar word ik nou zo blij van!!
Was het een paar jaar geleden nog not done minder geluid en licht op een kermis nu is er steeds meer navolging.
Wij gingen altijd rond avondetenstijd, lekker rustig, geen lange rijen en daardoor minder mensen op de kermis. Bij ons werkte dat goed.
Maar nu een prikkelarme kermismiddag is helemaal top.Niet alleen in Tilburg maar ook in Best, den Helder, Heerenveen én straks natuurlijk ook in Hoorn.
Wat de beste dag is om een prikkelarme kermismiddag te hebben, daar kun je nog over steggelen. Maar het is goed dat iedereen die wil ook een keer naar de kermis kan!
En dat zijn heus niet alleen mensen met autisme of hsp. Maar gezien de reacties op onze Chiilplek tijdens het WK Schapendrijven van vorige week is het zeker ook voor de ouderen leuk om dan weer eens een rondje over de kermis te kunnen maken.
Message image
25th of juli 2017 07:02 AM Link
Ook in het Noordelijke deel van Nederland is de vakantie dan toch eindelijk begonnen. Nog een tip voor een fijne vakantie voor het hele gezin.
Je bedenkt als ouder vaak van alles om een vrije dag in te vullen. Schema's, picto's en nog veel meer.
Voor jonge kinderen is die hulp heel belangrijk Maar al wat grotere kinderen met autisme of hoog sensitiviteit willen vast ook een grotere stem in hun dagindeling.
Zij weten vaak zelf al waar zij rustig van worden of wat zij leuk vinden. Laat hen eens hun ideetjes voor een dagindeling of voor wanneer zij zich vervelen allemaal op losse briefjes schrijven en die in een leuke pot doen.
Om jezelf niet voor het blok te zetten kun je wel van te voren aan geven wat wel of niet kan.
Later kunnen zij dan uit die pot kiezen wat zij willen gaan doen om een dag alvast in te delen of wat zij kunnen gaan doen wanneer zij niks weten.
Message image
22nd of juli 2017 07:02 AM Link
Nog meer foto's van de Chillplek voor kinderen met autisme of HSP.
Ditmaal een poster van de sponsoren, hoewel er enkele zijn die er niet op konden staan want de poster was net die donderdagochtend bij het opbouwen geprint.
Daarom ook heel hartelijk bedankt: Diede Bouma, Erik Groot, Westfriese Beurs, Mieke Slotboom, de Lichtdrukkerij, Robbert Daalder van het NHD, Michelle Zack, Manon van het Witte Huis, Fa. Koenis in Opmeer.
Zonder alle lieve familie, vrienden, werknemers en eigenaren van bedrijven was dit niet gelukt. Hartstikke bedankt, we hebben er een succes van gemaakt!!
Message image
21st of juli 2017 08:00 PM Link
Net nogmaals de reacties nagelezen die ouders en kinderen hadden geschreven die de Chillplek voor kinderen met autisme of HSP hadden bezocht. Niet alleen het WK Schapendrijven was een succes de Chillplek zeer zeker ook!
Ik laat jullie graag 'meelezen'
" de Chillplek kan een rustmoment zijn voor het hele gezin" S. Smit
"Een heerlijk plein in een heerlijk hoekje" A. Kramer
"Ik vond het heel leuk en heel goed geregeld" Flynth 8 jaar
"Ik vond het een zeer leuk idee en ook leuk bedacht. Ik denk dat dit een goed werkend plan is" Beau 12 jaar
"Ik vind het een heel leuke hut en heel rustgevend" Mare 10 jaar
"Ik vond het heel handig en er was ook spulletjes waar je rustig van werd" Kimja 10 jaar
"Wat een super initiatief" M. Groot
"Wat mooi dat dit er is! Voor ieder kind even een moment van rust" C. Kapitein
"Prachtig initiatief" I. Klosters
Message image
18th of juli 2017 08:40 PM Link
Ik kijk nu weer een beetje in de agenda en zie net dat onze vakantie al snel dichterbij komt. Planning is alles en dat is vast iets dat jullie met je kinderen zullen herkennen.

Voorbereiding op de reis en de vakantie met je kind kan heel gezellig zijn door bijvoorbeeld samen al plannen te maken wat je kunt gaan doen daar. Ik geef je alvast wat tips.
Voor vertrek kun je alvast op internet bekijken hoe jullie plek er uitziet. Dan is er herkenning wanneer je aankomt.
En je kunt gezellig samen al wat vakantie inkopen doen b.v. drinken voor onderweg.
Heb je echt nog wat nieuws nodig zoals een zwembroek of waterschoenen koop die voor hen op tijd en laat ze deze alvast aan doen. Dan is het niet te nieuw voor hen tijdens de vakantie.

Zo zijn zij van te voren betrokken bij de vakantie en dit geeft je de mogelijkheid om ze steeds alvast een klein brokje informatie te geven.
Message image
17th of juli 2017 09:47 PM Link
Wat een fantastisch weekend was dit. Onze Chillplek was een enorm succes!!
Ongeveer 60 kinderen bezochten de Chillplek voor kinderen met autisme of HSP tijdens het WK Schapendrijven. Bedenk dan, dat zowel de ouders en broers/zusjes hier ook blij van werden en de groep is nog een stuk groter!

Daarbij waren er nog heel veel mensen die onze Chillplek een erg goed initiatief vonden. Hun vele verhalen over moeizame relaties met hun kind of familie wanneer er sprake is van autisme in het gezin was soms heel verdrietig. Nogmaals, ik vond het heel bijzonder dat zij dit zomaar aan mij vertelden.
Om dan van hen te horen hoe blij zij zijn met deze Chillplek daar werd ik nou blij van. We hebben het goed ingeschat; er is een grote behoefte aan een Chillplek voor deze kinderen.

Maar ook kinderen die niet in de oorspronkelijke doelgroep vielen kwamen bij ons chillen. Kinderen voelen zelf wel of zij behoefte aan rust hebben. En dat waren er ook meer dan je zou verwachten. Zij vertelden uit zichzelf dat zij alleen maar even rustig wilden zitten, wat zij dan ook deden.
Kortom, ieder kind dat de behoefte aan een rustige plek had was welkom en zij wisten ons te vinden.
Daar hadden Niels en Wim wel voor gezorgd. Overal op het terrein hingen borden met verwijzingen naar onze plek. Op grote strobalen en naast de tent hadden we 2 A0 posters in dikke letters CHILLPLEK. En behalve RTV NH heeft het artikel in het NHD en Koggelandnieuws daar ook aan meegewerkt.

Gisteren was het weer dan wel minder maar met de sfeer zat het wel goed.
Ik ben hartstikke blij met alle hulp van lieve familie, vrienden en sponsoren. Zonder hen was dit niet gelukt. Het is echt prachtig om dat waar ik in geloof uitgevoerd te zien worden en dat dit dan zo'n succes is geworden. Kippenvel.
Lieve allemaal, ontzettend bedankt en een dikke kus!
Message image
16th of juli 2017 10:35 AM Link
Ik moest zelf even chillen gisteravond. Het was een super dag én een drukke dag. Door alle gesprekjes met kinderen, ouders en opa's en oma's is me eens te meer duidelijk dat deze Chillplek voor kinderen met autisme of HSP voldoet aan een grote behoefte onder alle kinderen en hun ouders op een evenement. Dat bewijst de plek op het WK Schapendrijven in Opmeer
Message image
15th of juli 2017 06:55 PM
Geweldige dag met veel kinderen in de tent van Chillplek voor kinderen met autisme of HSP. Eerst naar huis en straks foto's
15th of juli 2017 10:05 AM Link
Zo trots, hier is waar wij hard aan gewerkt hebben!
Message image
15th of juli 2017 12:27 AM Link
Wat een geweldige eerste dag voor de Chillplek voor kinderen met autisme of HSP! Met hulp van mijn lieve man, Niels, en lieve vrienden als Wim en Mieke was deze eerste dag al een succes.
Er zijn aardig wat kinderen onze tent komen bezoeken maar ook veel andere bezoekers waren heel enthousiast.
En al deze mensen deelden spontaan hun ervaringen met autisme, HSP of ADHD van (klein)kinderen, neefjes/nichtjes en vrienden.
Ik voelde me vereerd dat zij al deze verhalen aan mij vertelden. Tenslotte kennen zij mij niet. Deze Chillplek maakt veel los.
Overigens ben ik benieuwd wat er in het NHD over onze Chillplek komt te staan omdat ik een interview met hen had en daarna nog op de foto ben gegaan.😀
Message image