Nieuws

6th of februari 2019 12:40 PM Link
Ik ben zo blij, zó blij dat m'n neus van voren zit.... Dit is een carnavalsliedje waar je instant blij van wordt. Bijna carnaval, nou ja..over een maandje dan. Maar ik moest hier in ene aan denken. Ik zag een kindje onbedaarlijk lachen. Hij kon gewoon niet meer stoppen. Dat werkte aanstekelijk, we begonnen ook te lachen.
Zo heerlijk vrij, onbedaarlijke pret. Wanneer had jij dit voor het laatst? Kinderen kunnen intens genieten, ieder op z'n eigen manier. Je laat er spanning mee los en laadt je weer op.

Ruggesteun; Kinderen met autisme kiezen dan misschien voor ons niet zo voor de hand liggende dingen maar het doel is hetzelfde; ontspannen en hierdoor rust. Help hen met voldoende rust nemen en te krijgen. Niet een overvol programma of teveel aan prikkels bijvoorbeeld.
Message image
4th of februari 2019 09:00 PM Link
Ingaand op mijn vorige bericht bleef ik denken aan stress bij kinderen. De laatste tijd is er veel over te horen in het nieuws. Allerlei onderzoeken geven aan dat dit een toenemend probleem is onder kinderen en jongeren. Ik vind dat zo'n trieste conclusie. Een hele nieuwe generatie groeit op met stress als extra bagage. Wat betekent dit wel niet voor de toekomstige samenleving, hun kinderen?
Nú kunnen en moeten we er wat aan doen!!
Ruggesteun: Geef als ouders zelf het goede voorbeeld. Kinderen zijn de grootste copy-cats die we ons kunnen voorstellen. Zij doen na wat wíj als volwassenen zelf doen. Leer hen hoe het anders kan door het ze voor te doen.
Kies voor iets gezamenlijks doen; wandelen, een spel, stoeien, in het weekend samen ontbijten.
Benoem eens hoe je zelf iets aanpakt; Wanneer ik moe ben neem ik een bad/douche, ga ik lezen/fietsen/wandelen.
Wanneer ik iets niet weet vraag ik het aan mama/papa/vriend/vriendin.
Er zijn talloze voorbeelden dit zijn er maar enkele. Ik help je graag met nog meer voorbeelden. Bel me, mail me of laat hier een bericht achter en ik neem contact met je op.
Message image
2nd of februari 2019 11:04 AM Link
Half april worden de cito eindtoetsen voor groep 8 weer afgenomen. Nu al hoor ik dat er voor geoefend wordt. Dat is zó jammer! Zo raken je kinderen onnodig gestresst.

Voor deze cito-toetsen kun je niet oefenen, wat je wél kunt doen leg ik je graag uit wanneer je langskomt op het Inloopspreekuur.
Vandaag tot12:30 in café Loft der Zotheid, Nieuwe Noord 12 in Hoorn
Message image
18th of januari 2019 09:00 PM Link
Zo, vandaag weer aan de slag. Wanneer mijn hoofd vol is vind ik iets doen met mijn handen erg prettig. Zo komt mijn hoofd tot rust en wordt alles op een rijtje gezet.
Ik ben dus niet overgevoelig met mijn huid; de tastzin. Kleding, het gevoel van water of zand op je huid, aanrakingen; dit alles heeft met de tastzin te maken. Mensen kunnen echt flinke pijn of jeuk ervaren wanneer zij hiermee in aanraking komen en hun tastzin overgevoelig is. Bedenk dan dat b.v. douchen, je wassen, geknuffeld worden heel erg vervelende ervaringen zijn die het liefst vermeden worden. Het blijkt dat het zenuwstelsel dan nog niet voldoende is uitgerijpt wat de overgevoeligheid veroorzaakt. Ook speelt de plaats van de receptoren ( dat zijn de "ontvangers" van de signalen) in je huid een rol waardoor een zachte aanraking heel vervelend kan zijn maar een stevige knuffel weer niet, of andersom
Ruggesteuntje:
Maak b.v. gebruik van handgel of vochtige wasdoekjes. Zo verminder je de aanraking met water.

Pas het soort kleding aan of verwijder labeltjes.

Neem de persoon die zo hooggevoelig is serieus. Het is geen onwil of onzin. Laat hen uitleggen wat wel werkt.

En misschien kun je een sensorisch profiel laten maken bij een sensorisch integratie therapeut.
Message image
17th of januari 2019 07:00 AM
Zo, nu een dagje rust!
Mijn hoofd loopt over
van alle info bij de training Sensorische Integratie van Ontdek Autisme.
13th of januari 2019 09:08 PM Link
Ik heb weer zin in de nieuwe week! Woensdag ga ik naar de 2 daagse training Sensorische Integratie van Ontdek Autisme.
Onze zintuigen zijn ingenieus gemaakt maar soms loopt alles door elkaar heen. Hoe dat nu komt en hoe ik dan kan helpen dat is waar de training over gaat
Message image
11th of januari 2019 09:01 PM Link
Het jaar is nog zo vers. Vandaar mijn vraag; Wat is jouw droom? Wat is de droom van jouw kind? Met natuurlijk in het achterhoofd dat er weer veel kinderen een schoolkeuze gaan maken.
Ruggesteuntje: Nadenken over wat je wilt, maar vooral over hoe je dit wilt bereiken. Kinderen met autisme of hoog gevoeligheid kunnen sneller overweldigd raken door de keuzemogelijkheden en de hoeveelheid informatie. Op tijd met hen praten hierover zorgt dat je informatie even op een "sudderplaatje" kunt zetten en langzaam verwerken.
Message image
9th of januari 2019 09:00 PM Link
Wanneer je de wereld niet overzien kan.
Wat moet ik allemaal wanneer, met wie en hoe doen op school, werk, thuis?

Wanneer geluid zo hard binnenkomt dat het je pijn doet.
Geluid van pannen, bestek, krassen van pennen, tikken van een klok, de radio aan, enz.

Wanneer smaken en textuur van eten branden in je keel.
Tandpasta, kruiden, rijst, slinkgroenten, koolzuurhoudende frisdranken etc.

Wanneer je hoofdpijn krijgt van alle bewegende beelden.
Tv, computer, de supermarkt, de straat etc.

Wanneer je jeuk krijgt over je hele lijf.
Labeltjes in kleding, truien, broeken, t-shirts, mutsen etc.

Dan raak je geïrriteerd, boos, kortaf; kortom overprikkeld. Iedereen! Niet alleen mensen met hoog gevoeligheid of autisme, logisch toch. Alleen deze mensen hebben er meer en vaker last van.
Begrip voor hen maakt een wereld van verschil. Vraag wat je kunt doen, wat helpt hen? En help om dit samen op te lossen of hanteerbaar te maken. Het kan soms zo simpel zijn.
Wees b.v. duidelijk in wat je bedoelt, doe eens wat zachter met je spullen, maak een maaltijd eens op een andere manier klaar of kies andere ingrediënten, ga voorlezen ipv de computer, kies voor natuurlijke materialen bij het kopen van kleding.
Dit zijn zomaar wat ideetjes maar wees samen met je kind creatief. En wat vooral helpt is vragen stellen. Want wie anders dan je kind weet wat het effect is van overprikkeling en waar het van komt. en elk mens wil toch gehoord worden?
Message image
7th of januari 2019 06:45 AM Link
Pff, even weer in een ritme komen. De kerstvakantie is weer voorbij. Voor je kind dat autisme heeft is het alwéér een verandering. Na alle drukte in december, toen een ander ritme vanwege de vakantie en nu dus wéér wennen. Wij zeiden altijd; het feestseizoen loopt van Sint Maarten t/m de laatste dag van de kerstvakantie. En dat is lang, heel lang...
Gun je kind extra rust deze week en jezelf ook. Choose your battles, want je kind moet nu weer omgaan met extra prikkels en het ritme van alledag weer eigen maken. En soms valt dat niet mee.
Dus wanneer zij/hij niet luistert, minder sociaal is, ruzie zoekt, laat 't dan even. En kom er later op terug. Bedenk voor jezelf een plannetje om hen even tot zichzelf te laten komen. Wat helpt hen dan?
Message image
6th of januari 2019 11:07 AM Link
De Chillplek voor overprikkelde kinderen groeit!!
Binnenkort ga ik in gesprek met een organisatie die hier het grote belang van in ziet.
Want ook kinderen met autisme, hsp, adhd of welke andere aandoening die overprikkeldheid veroorzaakt dan ook willen meedoen! Meedoen met hun ouders om als gezin een leuke herinnering te maken aan een uitstapje. Wanneer er dan een Chillplek is om even tot rust te komen dan is dat onbetaalbaar.
Ik ben heel blij dat ik steeds meer mensen om mij heen verzameld heb die dit graag helpen realiseren.
Enthousiasteling van het eerste uur is Hanneke Tinor Centi van HT-C Communicatie en Marketing. Ik zet jou graag even in het zonnetje, Hanneke. Want dankzij jou begint WestFriesland de Chillplek te kennen. Dankjewel!
Message image
5th of januari 2019 11:38 AM Link
Wat wás december druk!! Helaas heb ik hierdoor jullie niet op de hoogte gebracht van het enorme succes van de Chillplek voor overprikkelde kinderen tijdens het Pietendorp in het Zuiderzee Museum. Sorry, hiervoor.
In de tussentijd hebben we wel de Chillplek geëvalueerd.

Ruim 170 kinderen!!!!!!!!!!!!! hebben de Chillplek bezocht!!!
Wanneer je dan bedenkt dat er ook diverse volwassenen enthousiast gebruik hebben gemaakt van onze faciliteiten om rust te krijgen dan weet je dat we zeker nog een stuk hoger uit zouden komen.
Overweldigend was het om zoveel blije kinderen en ouders te zien. Zij hebben op deze manier genoten en een prachtige herinnering aan hun bezoek aan het Pietendorp in het Zuiderzee Museum.
Ik ben er samen met onze medewerkers trots op dat wij hier een steentje hebben kunnen bijdragen.
Tijdens de evaluatie hebben we met het Zuiderzee Museum afgesproken vanwege dit grote succes dat we bij de volgende editie van het Pietendorp aanwezig zullen zijn. En daar heb ik, ondanks dat het nieuwe jaar net begonnen is, hartstikke veel zin in!

Ik wil op deze plek nog één keer mijn team bedanken voor hun enthousiaste inzet. Zonder hen was het niet zo'n groot succes geworden;
Merve Kacmis, Niels Zack,Thomas de Groot, Marianna Kooijman en Michelle Zack; Lieve schatten onwijs bedankt voor jullie hulp en steun!
Message image
2nd of december 2018 10:08 AM Link
We gaan beginnen!!! De 3e dag van de Chillplek in het Pietendorp van het Zuiderzeemuseum. Het is hier al heel gezellig maar is je dat teveel kom dan lekker bij ons tot rust.
Message image
1st of december 2018 09:00 PM
Vorige week overleed mijn lieve schoonvader. Zo verdrietig. Ik besefte nog eens extra hoe belangrijk veiligheid voor iedereen is. Hoe moeilijk het kan zijn wanneer je wereld op zijn grondvesten schudt. Laten we kinderen vooral dát bieden een veilige plek om te groeien en zich geliefd te voelen.
1st of december 2018 06:09 PM Link
Alle medewerkers van de Chillplek maken zich vandaag op voor morgen. De laatste dag van de Chillplek in het Pietendorp in het Zuiderzee Museum.

Goed eten; extra pepernoten en marsepein mag.
Een rondje rennen voor de broodnodige energie.
Een ontspannende meditatie voor de mentale voorbereiding.
Én zij gaan op tijd naar bed want morgen willen zij fris en fruitig de deuren van de Chillplek openen en jullie allemaal hartelijk welkom heten.

Jullie begrijpen dat wij er dus alles aan doen om je kind dat overprikkeld is door alle feestelijkheden een rustmomentje te bieden in onze Chillplek. Zij kunnen dan bijvoorbeeld kiezen uit een tentje om zich met een luisterboek terug te trekken of misschien is knuffelen met een grote beer hangend op een zitzak meer geschikt. Kom gerust langs om een kijkje te nemen.
Message image
1st of december 2018 10:54 AM
Mylène Kramer; Mijn dochter vond het heerlijk! Ze vond Pietendorp toch wel heel erg druk en heeft het helaas niet zo lang kunnen volhouden.

Daar word ik nou zó blij van. Wanneer een kindje even tot rust komt in onze Chillplek. Dat is precies waarom de Chillplek er tijdens het Pietendorp in het Zuiderzee Museum is.
26th of november 2018 12:09 AM Link
En dat was dag 2. Wat een overweldigende belangstelling. Meer dan 75 kinderen en hun ouders bezochten onze Chillplek. " Wat een prachtig initiatief!" "Fijn dat jullie er zijn." "Jullie zijn zó belangrijk voor ons" waren enkele hartverwarmende reacties vandaag. Wat heb ik toch leuk werk; mensen blij maken. Ik wil meteen het team van dit weekend bedanken; Thomas, Niels, Marianna, Merve. Ik ben ontzettend blij met jullie!
Message image
25th of november 2018 10:26 AM Link
Start van dag 2
Message image
25th of november 2018 10:16 AM Link
Voor dat het druk wordt mogen zij ook heel even naar binnen.
Message image
24th of november 2018 04:16 PM Link
Een geweldige dag in de Chillplek in het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. Veel bezoekers, allemaal blij! De Chillplek voorziet duidelijk in een behoefte. " Ik las het in de krant en wilde nu wél gaan" "Ik las het op de website van het museum en ben blij dat er nu met deze kinderen rekening wordt gehouden." Zo maar wat quotes. Heerlijk om terug te horen. Dáár worden we blij van!
Message image
24th of november 2018 02:48 PM Link
De Chillplek is een doorslaand succes. Quote van een bezoeker (5 jaar) van de Chillplek " Dit is de leukste plek van het Pietendorp"
Message image
24th of november 2018 08:27 AM Link
Wij zijn er klaar voor!! De Chillplek tijdens het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum.
Spannend en ons team staat te trappelen van ongeduld. Gezinnen met kinderen met autisme, hoog gevoeligheid, adhd of op een andere manier snel overprikkeld kunnen allemaal bij ons terecht om even bij te komen. Begeleiding is aanwezig en wij heten jullie allemaal van harte welkom!
https://praktijkruggespraak.nl/artikelen/
Message image
23rd of november 2018 03:30 PM Link
Wij zijn er klaar voor
Message image
23rd of november 2018 03:20 PM Link
De route op het park.
Message image
23rd of november 2018 01:14 PM Link
Enkhuizen 1, voormalig Breedstraat 90, op het pleintje t.o. de kerk in het Zuiderzeemuseum dáár komt de Chillplek
Message image
21st of november 2018 04:22 PM Link
Nog 3 nachtjes slapen en dan is het zover! De Chillplek in het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum
Message image
19th of november 2018 09:00 PM Link
Het hartje van de kinderen klopt niet alleen vol van verwachting maar ook van de spanning wat sneller.
Bied de kinderen juist in deze tijd duidelijkheid en voorspelbaarheid. Zeg bijvoorbeeld duidelijk wanneer zij hun schoen mogen zetten en hou een ritme hier in aan, b.v alleen weekend of om de dag.En dat Sinterklaas nu alleen kleine cadeautjes in de schoen zal doen.
En voor al die slimmerikken; het helpt ook wanneer je zegt dat alleen Sinterklaas het huis binnen kan. Daar heeft ie namelijk een speciale sleutel voor. Die natuurlijk alleen werkt wanneer hij die gebruikt.
Message image
17th of november 2018 09:46 AM Link
We maken weer een Chillplek voor overprikkelde kinderen!! Deze keer tijdens het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. Ik ben heel trots dat de organisatie van het Pietendorp het belang in ziet van een prikkel-luwe plek voor kinderen met b.v. autisme, hoog gevoeligheid of adhd. We hebben een prachtig huis tot onze beschikking op een centrale plaats in het dorp.
Via de link vind je het persbericht:
https://praktijkruggespraak.nl/artikelen/
16th of november 2018 10:34 AM Link
Een steuntje in de rug voor gezinnen met autisme is dit interview. MamaVita sprak met Dr. Martine Delfos. Hierin licht zij kort haar theorie toe over een vertraagde en versnelde ontwikkeling van de hersenen. Dit is mede het gevolg van een ander genenpatroon en hormonen.
15th of november 2018 11:54 AM Link
Even een kop koffie. Ik ben al een tijdje bezig. Goed zorgen voor jezelf is juist ook belangrijk wanneer je voor anderen zorgt. En als je samen een gezin hebt waar je extra zorgen om hebt neem dan af en toe een moment voor elkaar. Dat is de smeerolie voor je relatie.
Message image
3rd of november 2018 09:00 PM Link
Gisteren had ik de 2e studiedag Leergang Autisme van dr. Martine Delfos. Wát heb ik weer veel geleerd! Haar enorme compassie voor mensen met autisme. Haar onafgebroken wetenschappelijk onderzoek, behandeling en inzet om autisme te leren begrijpen is onvoorstelbaar. Kijken naar welke ontwikkeling van mensen met autisme niet goed is verlopen en daarop aansluiten is haar uitgangspunt. Dit gaat uit van een vertraagde én versnelde ontwikkeling van de hersenen en zenuwstelsel. Hoe meer ik uitgelegd krijg en lees uit onderzoeken hoe meer ik haar theorie van het Socioschema en MAS1P kan onderschrijven. Ik leg een andere keer meer uit van haar theorie maar onderstaand heb ik alvast een link geplakt.
https://www.autisme.nl/media/164003/nva_drachten_aut_3_4_15_martine_delfos.pdf
Message image
3rd of november 2018 11:50 AM Link
Nog tot 12:30 kun je voor al je opvoedvragen langskomen bij het Inloopspreekuur in café Loft der Zotheid in Hoorn.
Message image
24th of oktober 2018 08:01 PM Link
Ruggesteun: Komende zondag gaat de wintertijd in, dus gaat de klok een uur terug. Fijn als je wat langer in je bed wilt blijven maar wanneer je kind erg gehecht is aan vaste momenten en tijden of zijn/haar biologische klok nauwkeurig is afgesteld is het lastiger.
Daarom een paar tips om je kind voor te bereiden.
1 zet de klok nu alvast elke dag 15 minuten terug.
2 Zet een klok naast hun bed met eventueel een spelletje
er bij. Eventueel een speelklok met wijzers die je instelt. Naast de klok die zij al
misschien in hun kamer hebben. Zo is te zien hoe laat zij er uit mogen en
hebben ze iets te doen wanneer zij eerder wakker zijn.
3 Gebruik zo mogelijk een lichtwekker dan wordt het
langzaam op het juiste moment licht.
4 Ruim een uur voor het naar bed gaan geen beeldschermen meer. Dit
vermindert de aanmaak van het slaaphormoon melatonine.
5 Hou verder de vaste routine in de avond aan.
Message image
15th of oktober 2018 08:00 PM Link
Ruggesteun: En hoe is het met jullie kinderen? Zijn zij een beetje gesetteld in hun nieuwe klas? Voor kinderen van de lagere school die nu huiswerk meekrijgen kan het verwarrend zijn dat 2 werelden worden gemixt. School en thuis. Op school doe je schoolse zaken en thuis weer iets heel anders, maar geen school!
Maak voor hen dan een ladekastje of ander afsluitbaar plekje om hun schoolboeken in te doen. En kies een vaste tijd om dit huiswerk te doen. Zo houd je de zaken toch zoveel mogelijk gescheiden.
Message image
6th of oktober 2018 10:10 AM Link
Wat een geweldige training van Rots en Water. Het was hard werken maar ik ben heel trots op wat ik heb bereikt en geleerd.
Ik ben nu één van de 50.000 wereldwijde trainers van Rots en Water.
Op de laatste dag kwamen Rots, wat o.a. staat voor; Kracht, Opkomen voor jezelf, Doorzettingsvermogen en Water, wat o.m. staat voor; Vriendschap, Samenwerken, Veiligheid, Vrede, bij elkaar.
Een psycho-fysieke weerbaarheidstraining voor kinderen ( maar ook voor volwassenen, hoor) waar je leert gedoseerd voor jezelf op te komen maar ook samen te werken o.b.v. respect voor jezelf én de ander.
Als afsluiting hoort het door midden slaan van een plankje er bij. Gelukt! Gaaf!
Message image
4th of oktober 2018 09:12 PM Link
Wow, wat een dag!! Zoveel geleerd vandaag. In de training Rots en Water was vandaag het thema Water. Dit staat voor bijvoorbeeld als water zijn oftewel meebewegen. Dat vraagt ook van je dat je weet waar je grenzen liggen. Wat accepteer je wel, wanneer en hoe? En van wie?
En dat allemaal in spel uitgespeeld. Want met uitgekiende spellen kom je daar achter. Hoe blijf jij trouwens dicht bij jezelf of kom je weer terug bij jezelf? Was een opdracht. Focus is hierbij heel belangrijk en "gronden" ook.
Rots heb je nodig want als rotsvaste overtuiging dat je het waard bent om van jezelf te houden. Water heb je o.a. nodig voor vriendschap en om te delen. Maar niet ten koste van jou als waardevol mens.
Voor kinderen zijn wij als volwassenen hun rolmodel. Van ons kijken zij af hoe je je in het leven gedraagt. Hoe je voor jezelf en anderen zorgt.
Ik weet ook wel dat dit geen gloednieuwe inzichten zijn. Maar met de training van Rots en Water heb ik een concrete methode om kinderen die hier moeite mee hebben op weg te helpen. Wat ik daar zo mooi aan vind is dat zij daar een levenlang plezier van zullen hebben. En daar word ík blij van!
Message image
4th of oktober 2018 07:43 AM Link
Terug van weggeweest! Overmorgen is het weer de eerste zaterdag van de maand!! Het Inloopspreekuur in café Loft der Zotheid, Nieuwe Noord 12 in Hoorn voor alle vragen over opvoeding. En speciaal wanneer je een vraag hebt over je kind met autisme of hoog gevoeligheid. Kom dus langs tussen 10:30-12:30, met een kop koffie er bij praten we er samen over.
Message image
3rd of oktober 2018 08:18 PM Link
In mijn jeugd waren de boeken niet aan te slepen voor mij daarom maakten mijn ouders mij gelukkig al snel lid van de bieb! Zalige uurtjes had ik met De Vijf van Enid Blyton of de Dolle Tweeling. De regen op de ruiten en een snorrende kachel. Één van mijn liefste jeugdherinneringen.
Wat een rijkdom is taal. Wanneer je als kind leert houden van lezen verrijkt dit ook je gevoelsleven. Goed kunnen verwoorden wat je denkt en voelt maakt onderling begrip makkelijker. Wegdromen in een boek maakt je wereld groter en je fantasie oneindig. Daarom is lezen belangrijk.
Met het thema Vriendschap kun je leren over hoe anderen ook leren vertrouwen op vrienden en zichzelf.
3rd of oktober 2018 07:56 PM
Vandaag was mijn eerste trainingsdag van de cursus Rots en Water. Dit ging over in je kracht staan. Hoe doe je dat? Kun je voelen wanneer je dit doet en wanneer niet? Wat voel je dan? Erg belangrijke dingen voor kinderen om over jezelf te weten. Zo kun je meer zelfvertrouwen opbouwen. Maar het gaat ook over je grenzen voelen en aangeven. Al met al was het een pittige dag!
Morgen is het hoofdonderwerp water. Oftewel meebewegen. Want kracht tegen kracht kan een patstelling opleveren of ruzies. Maar hoe doe je dat meebewegen dan zonder over je eigen grens te gaan of over je heen te laten lopen?
29th of augustus 2018 08:16 AM Link
Meer kennis leidt tot meer begrip. Ik hoop dat deze poster dit effect heeft.
Te vaak worden ouders van kinderen met autisme nog afgerekend op hun opvoedmethode. Dit door opmerkingen van mensen die juist niet worden gehinderd door (enige) kennis en die menen hen te mogen bekritiseren.
Message image
16th of augustus 2018 08:00 PM Link
De vakantie schiet voor veel kinderen al weer op. Ben je het als ouders al zat of geniet je er juist nog van?
Met voorbereiden op het nieuwe schooljaar kun je het beste op tijd beginnen. Ik neem voor het gemak aan dat je de schoolspullen al samen hebt aangeschaft. Het kaften van de boeken deden we hier altijd samen. En dat saaie klusje werd heel gezellig met een pot thee, koekjes en gezellige muziek.
Na het kaften keken we bij elk vak welke methode werd gebruikt om belangrijke zaken in het boek aan te geven. Want om het onoverzichtelijk te maken worden er vooral veel verschillende manieren door elkaar gebruikt. Dit maakt het voor kinderen met autisme soms wel heel lastig; je verwacht uit het ene boek die manier en wordt dan in het andere boek verrast met een compleet andere manier. Denk aan;
--Dik gedrukte woorden
--In de kantlijn trefwoorden
--Schuin gedrukte woorden
--Samengevat in een klein kader (meestal groen)
--Samenvatting aan het eind van de paragraaf (meestal op
een andere pagina)
Kortom de schoolboeken komen weinig overeen. Wel zo fijn dat jij er bent om je kind een steuntje in de rug te geven. Zodat er niet onnodige tijd verloren gaat en stress verhoogt met het herkennen van het gehanteerde systeem in die eerste weken. Het is al spannend genoeg!
Message image
7th of augustus 2018 10:45 PM Link
Pfff, wat een dag gisteren. Warm of liever gezegd heet!! Dus niet veel kinderen, en dat was te verwachten naarmate het weerbericht steeds hogere temperaturen meldde. Daarbij kwam dat de locatie net naast het evenemententerrein niet de beste plek was. Dit wordt een bespreekpunt voor de volgende keer. Waar ik natuurlijk meteen al op pad voor ben gegaan. En hier hebben wij dus o.a. van geleerd.
Maar...de kinderen die er met hun ouders waren, waren heel blij met de Chillplek. Dat de mogelijkheid er was, het begrip, het niet uit te hoeven leggen, de veiligheid.
Ze bleven niet lang want daarvoor hadden zij teveel last van de warmte. Maar het oplichten van hun ogen bij het zien, horen en ervaren van de mogelijkheden van onze Chillplek dát is waar we het voor doen!!
Vanaf deze plek wil ik mijn lieve man, Niels, mijn lieve zoon Thomas, mijn live schoonmoeder en álle sponsoren heel hartelijk bedanken. Want deze plek voor kinderen met autisme, hoog sensitiviteit, ADHD of andere oorzaak van overprikkeldheid is voor mij heel belangrijk om van de grond te krijgen. Ik geloof hier in. Daarom ben ik zo blij en dankbaar met al deze lieve mensen. En waar ik ontzettend trots op ben. Want dit idee kan ik bedenken maar dat anderen zich hier ook voor willen inzetten dat maakt mij stil. Dank jullie wel!
Message image
6th of augustus 2018 05:16 AM
Het is zover!! Even ontbijten en dan op pad.
CHILLPLEK op de Landbouwdag
3rd of augustus 2018 12:10 PM Link
De Chillplek!!! Leuk!! Spannend!! Nog even naar...en oh ja, die ook nog bellen..., en oh jee, bijna vergeten die nog even mailen...Dit printen..dat inpakken...poster ophalen...beachflags op halen..Brrr mijn hoofd loopt om!
Ken je dat gevoel? Niet alleen kinderen die autisme hebben of hoog gevoelig zijn houden van overzicht.Wat ben ik nu blij met m'n lijstjes!
Nog 3 dagen; dus we tellen af! 3..2..1.. en starten!
Message image
3rd of augustus 2018 11:52 AM Link
We tellen af nog 3 dagen!
Zulke publiciteit is nodig. Hartstikke bedankt, Hanneke Tinor-Centi
Message image
31st of juli 2018 05:34 PM Link
Afscheid van een blij kind. Ben ik verrast met een lief zelfgemaakt cadeau
Message image
29th of juli 2018 01:03 PM Link
Vakantie! Heel veel kinderen zijn er hartstikke blij mee. Alleen kinderen die structuur hard nodig hebben weten zich vaak geen raad met de zee aan vrije tijd.
---Je kunt ze op weg helpen door de dag en week in te delen.
---Per dagdeel kun je hierop aangeven wat er te gebeuren
staat.
---Bespreek wat zij en jullie als ouders dan willen en vul dit in.
---Zet er een begin- en eindtijd bij. En voor momenten dat je
kind niet weet wat hij kan gaan doen kun je een een lijstje
van activiteiten maken, eventueel aangevuld met plaatjes,
waaruit je kind kan kiezen.
Overzichtelijkheid en herkenbaarheid is belangrijk. Gebruik van plaatjes kan dan handig zijn. Ook van degene die aan de activiteit mee gaan doen of misschien het vervoermiddel wat je gebruikt (fiets, auto, bus, trein etc.) Wil je een meer gespecificeerde tip voor jouw kind met autisme of hoo gevoeligheid? Laat het me dan even weten, ik help je graag.
Message image
27th of juli 2018 05:26 PM Link
Superleuk!! Muisje Sensitief sponsort de Chillplek weer mee. Zij heeft zulke prachtige spelmaterialen. Dank je wel, Elline.
Message image
26th of juli 2018 04:27 PM Link
Ik heb een particuliere gift voor de Chillplek ontvangen. Daar ben ik hartstikke blij mee! Zo lief! Ontzettend bedankt (ik mocht geen namen noemen), lieve gevers. Hier kan ik specifieke spelmaterialen voor in de Chillplek kopen. Nog 11 dagen en dan is het zo ver.
Message image
25th of juli 2018 10:47 AM Link
Net een radio-interview gehad over tenten voor de Chillplek met June Hoogcarspel van RTV NH. Net als vorig jaar helpen zij graag mee. Ik ga duimen dat het lukt!!
Message image
21st of juli 2018 03:40 PM Link
Autisme accepteren=mensen accepteren. Ieder op zijn eigen manier met ieders eigen-aardigheden