Bij Praktijk Ruggespraak worden kinderen, jongeren en hun ouders en volwassenen met autisme of hoog gevoeligheid begeleid met verschillende vraagstukken.

Mijn naam is Hélène Zack en ik ben er voor grote en kleine struikelblokken tot en met studiebegeleiding en het zelfstandig gaan wonen aan toe. Hiervoor heb ik twee varianten van ondersteuning: korte coachingsessies van 4 tot 6 gesprekken of een langer traject in de vorm van begeleiding.

Toen mijn kinderen klein waren, kreeg ik soms heel handige maar vaker te algemene adviezen. Met die goedbedoelde algemene adviezen konden wij niet aan de slag omdat ze niet op ons van toepassing waren. Daarnaast paste het ook niet bij mij als persoon. En wat mij veel verdriet heeft gedaan is dat de nadruk naar mijn idee te vaak lag op alles wat zij niet konden. En dat terwijl zij zulke prachtige kinderen waren. Ik vind namelijk dat je autisme hébt en niet bént! Je bent meer dan de diagnose. Ik heb dus met veel vallen en opstaan geleerd.

Vanwege mijn gezinssituatie besloot ik me te gaan verdiepen in (kinder) psychologie en specialiseerde ik me uiteindelijk in kindercoaching voor kinderen met autisme en HSP. Ik ben met mijn kinderen meegegroeid en sloeg ook het pad in van jongeren en volwassenen met HSP of autisme (mijn oudste is 29). Hierdoor heb ik zowel kennis als ervaring in het coachen of begeleiden van mensen met HSP of autisme in alle levensfasen.

Mijn doel is het verkeerde beeld wat er over Autisme en HSP bestaat veranderen. Mensen met Autisme en HSP zijn prachtige mensen die ons ontzettend veel kunnen leren doordat zij de wereld en het leven anders ervaren. Ik heb vaak diepe gesprekken met mijn nu volwassen kinderen over motivatie voor keuzes die ze maken, hoe ze omgaan met werk of studie, relaties, emigratie en meer. Wanneer je de sleutel vindt die je nodig hebt om op te bloeien en alles uit het leven te halen dat zij er uit willen halen, dan houdt niks je meer tegen.

Wil je meer over mij weten en hoe ik werk? Zorg dan dat je naar de pagina’s ‘Over Mij’ en ‘Werkwijze’ gaat. Hier geef ik meer informatie over de opleidingen die ik gevolgd heb en welke waarden ik centraal stel in mijn werk.

Voor wie?

In mijn praktijk begeleid ik dus kinderen, jongeren en volwassenen met HSP of autisme. Ik focus op het dagelijks leven en het gezin. Mijn doel in de coaching of begeleiding is dat ik uiteindelijk niet meer nodig ben: de ouders, het kind of de volwassenen hebben genoeg handvaten en zelfvertrouwen om zich te handhaven in situaties.

Kom jij onderstaande zaken tegen? Neem dan zeker contact op:

  • Moeite met huiswerk en planning
  • Emotionele uitbarstingen vanwege sensorische overload
  • Moeite met het navigeren en onderhouden van relaties (ouder/kind, vrienden, partners, collega’s, juffen/meesters)
  • Behoefte aan een op maat gemaakte ochtend- of avondroutine die niet na 2 dagen de deur uit gaat
  • Hulp nodig bij de zee aan vrije tijd die vakanties geven
  • Samenwerken met school zodat het kind/jongere opbloeit
  • Moeite met het signaleren van persoonlijke stresssignalen en hoe daar mee om te gaan